• Buradasın

    Kadayıf

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hazır kadayıf ekmeği ile ne yapılır?

    Hazır kadayıf ekmeği ile çeşitli tatlılar yapılabilir, en bilinenlerinden biri kaymaklı ekmek kadayıfı tarifidir. Malzemeler: - 1 adet hazır ekmek kadayıfı; - 3,5 kg toz şeker; - 3 lt su; - Yarım limon suyu; - Yeterli miktarda kaymak. Yapılışı: 1. Ön hazırlık olarak şeker, limon suyu ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır. 2. Diğer tarafta, ekmek kadayıfı, pişirme tepsisinin içinde 10-15 dakika ılık su ile ıslatılır ve kabarması sağlanır. 3. Suyu süzülen ekmek kadayıfı ocağa konur ve üzerine hazırlanan sıcak şerbet dökülür. 4. Pişirme işlemi devam ederken, kadayıf ile tepsinin kenarı arasında biriken şerbet, kepçe yardımı ile kadayıfın üzerinde gezdirilir. 5. Ekmek kadayıfı ters çevrilerek, pişirildiği tepsiden daha küçük bir tepsiye alınır ve soğumaya bırakılır. 6. Soğuyunca üzerine kaymak konularak servis yapılır.

    Pudingli kadayıfın içine ne konur?

    Pudingli kadayıfın içine ceviz ve toz şeker eklenir. Tatlıyı hazırlamak için gerekli malzemeler: - 250 gram tel kadayıf; - 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz; - 1 çorba kaşığı toz şeker; - 2 çorba kaşığı tereyağı; - 2 paket çikolatalı puding; - 1 kilo süt.

    Hasır Künefenin farkı nedir?

    Hasır künefe, diğer künefe çeşitlerinden ince tel kadayıfın hasır motifleriyle örülüp pişirilmesiyle ayrılır. Bu tatlıda ayrıca doğal peynir, kaymak ve Antep fıstığı kullanılır, bu da hasır künefenin lezzetini artırır.