Paslanmaz çelik tencere kullanımı için bazı öneriler: Isı kontrolü: Tavayı önceden ısıtmak ve yağın doğru sıcaklıkta olmasını sağlamak yapışmayı önler. Metal mutfak araçları: Çelik, alüminyum veya metal kaşık ve kepçeler yerine ahşap, silikon veya plastik araçlar kullanılmalıdır. Uzun süre su içinde bekletme: Paslanmaz çelik olsa bile tencereleri uzun süre su içinde bekletmekten kaçınılmalıdır. Aşındırıcı deterjanlar: Aşındırıcı deterjanlar yerine sabunlu su veya yumuşak temizleyiciler kullanılmalıdır. Fırın kullanımı: Tencerenin sapları ve gövdesi fırına uygun olmalı, plastik parçalar bulunmamalıdır. Temizlik: Çelik tencere, çelik tel ile temizlenmemelidir; bu, tencereye zarar verebilir. Paslanmaz çelik tencerelerde 18/10 Cr/Ni etiketli, 304 kalite paslanmaz çelik tencereler tercih edilmelidir.