Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paslanmaz çelik tencere kullanımı için bazı öneriler:
- Isı kontrolü: Tavayı önceden ısıtmak ve yağın doğru sıcaklıkta olmasını sağlamak yapışmayı önler 1. Tavaya yağ eklenirken, tavanın yeterince sıcak olduğundan emin olunmalıdır 1.
- Metal mutfak araçları: Çelik, alüminyum veya metal kaşık ve kepçeler yerine ahşap, silikon veya plastik araçlar kullanılmalıdır 23.
- Uzun süre su içinde bekletme: Paslanmaz çelik olsa bile tencereleri uzun süre su içinde bekletmekten kaçınılmalıdır 2.
- Aşındırıcı deterjanlar: Aşındırıcı deterjanlar yerine sabunlu su veya yumuşak temizleyiciler kullanılmalıdır 2.
- Fırın kullanımı: Tencerenin sapları ve gövdesi fırına uygun olmalı, plastik parçalar bulunmamalıdır 5.
- Temizlik: Çelik tencere, çelik tel ile temizlenmemelidir; bu, tencereye zarar verebilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: