Çeşitli kaynaklarda farklı sandviç türleri listelenmiştir, ancak genel olarak şu ana kategoriler altında toplanabilir: 1. Açık Sandviçler: Üzerine dolgunun serildiği bir dilim ekmekten oluşur. 2. Kapalı Sandviçler: Ekmek iki parçaya ayrılır, içleri doldurulur ve ardından tekrar birleştirilir. 3. Kanepeler ve Tartinler: Küçük sandviçler olup, genellikle taze veya kuru ekmek üzerine balık, et, deniz ürünleri, peynir, meyve ve sebze parçaları konularak hazırlanır. 4. Tartlets ve Volovany: Kısa hamur işlerinden yapılan, çeşitli ezmeler, salatalar, meyveler, peynirler vb. ile doldurulmuş küçük sepetlerdir. Ayrıca, dünya mutfağında Elvis, Cubano, Banh Mi, Caprese, Choripan gibi birçok farklı ve ikonik sandviç çeşidi de bulunmaktadır.