Diyetisyen, sağlık bilimleri veya sağlık yüksekokulundan beslenme ve diyetetik lisans eğitimini başarıyla tamamlayan ve bu alanda "Diyetisyenlik" unvanını kazanan sağlık profesyonelidir. Diyetisyenlerin başlıca görevleri şunlardır: - Yemeklerin besin değerlerinin dengeli ve yeterli olmasını sağlamak. - Personel ve hastalar için yemek listelerini düzenlemek. - Hastalıklara uygun beslenme programları hazırlamak. - Sporcular için özel beslenme programları oluşturmak. - Toplu beslenmenin yönetimini yapmak (okullar, hastaneler, yurtlar vb.). - Beslenme ile ilgili eğitimler düzenlemek ve farkındalık yaratmak. Diyetisyenler, doktorlar, spor eğitmenleri, fiziksel tedavi ve rehabilitasyon uzmanları gibi diğer sağlık uzmanlarıyla işbirliği yaparak çalışırlar.