• Buradasın

    Çorbalar

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nohut çorbası nasıl yapılır?

    Nohut çorbası yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 1 büyük patates - 1 kıyılmış soğan - 3 adet kereviz sapı - 400 gr. doğranmış domates - 1 lt. et suyu - 1/2 çay kaşığı kimyon - 400 gr. nohut - 150 gr. lahana - 150 gr. sosis - Tuz ve karabiber Yapılışı: 1. Patatesi soyup küp şeklinde doğrayın, kereviz saplarını ince ince kıyın. 2. Bir tencerenin içine patates, soğan, kereviz sapları, küp domatesler, kimyon ve et suyunu koyarak kaynatın. 3. Daha sonra tencerenin ağzını kapatarak orta ateşte 20 dakika pişirin. 4. İçine nohutları ve ince ince doğranmış lahanayı ekleyerek yemeği 20 dakika daha ateşte tutun. 5. Sosisleri dilimledikten sonra çorbaya karıştırın. 6. Çorbanın tuzunu ve karabiberini kontrol edip, 2 dakika sonra ateşten indirerek sıcak servis yapın. Alternatif nohut çorbası tarifleri için sofra.com.tr ve icim.com.tr sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

    Yeşil kabak çorbasına hangi baharatlar konur?

    Yeşil kabak çorbasına tuz, karabiber, nane gibi baharatlar eklenir.

    Nefis yemek tarifleri ıspanak çorbası terbiyesi nasıl yapılır?

    Nefis yemek tarifleri ıspanak çorbası terbiyesi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 150-200 gr sirkeli suda bekletilmiş, yıkanıp doğranmış ıspanak - 2 yemek kaşığı un - 5 yemek kaşığı yoğurt - 1 yumurtanın sarısı - 1/2 fincan tel şehriye (isteğe bağlı) - Tereyağı - Tatlı toz kırmızı biber Yapılışı: 1. Ispanakları 4-5 bardak suda 5-6 dakika haşlayın. 2. Un, yoğurt ve yumurtayı derin bir kasede çırpın. 3. Ispanağın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve hızlıca karıştırın. 4. Terbiyeyi yavaş yavaş ve bir yandan karıştırarak tencereye ekleyin. 5. Bir taşım kaynadıktan sonra şehriye ile tuzu ekleyip şehriye yumuşayana dek pişirin. 6. Son olarak tereyağını tatlı toz biber ile kızdırıp çorbanın üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz.

    Kıymalı Tarhana çorbasının içine ne konur?

    Kıymalı Tarhana Çorbası'nın içine şunlar konur: Malzemeler: toz tarhana, kavrulmuş kıyma, ayçiçek yağı, tereyağı, salça, tuz, karabiber, pulbiber, su. Hazırlanışı: Tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını eritip salça ve tarhanayı ekleyin, karıştırmaya devam ederek kavrulmuş kıymayı ilave edin.

    Siyezin tarhana çorbası kaç dakikada pişer?

    Siyez tarhana çorbasının pişme süresi 15-20 dakika arasındadır.

    Yeşil kabaklı domates çorbası nasıl yapılır?

    Yeşil kabaklı domates çorbası yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 2 adet yeşil kabak - 2 diş sarımsak - 1 yemek kaşığı salça - 1 yemek kaşığı un - 3 adet büyük boy domates - 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber - 1 yemek kaşığı tereyağı - 4 su bardağı oda sıcaklığında su - Pul biber - Tuz Yapılışı: 1. Kabakları soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. 2. Yağı kızdırıp kabakları ekleyin ve sık sık karıştırarak hafifçe yumuşayana kadar kavurun. 3. Ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. 4. İçine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 5. Toz biberi ve unu ekleyip sürekli karıştırarak 1-2 dk. daha kavurun. 6. Rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dk. kadar pişmeye bırakın. 7. Suyunu ekleyip kabaklar iyice yumuşayana kadar kaynatın. 8. Damak zevkinize göre pul biber ekleyip karıştırın. 9. Tuzunu ekleyip ateşten alın. Alternatif olarak, kabaklı domates çorbası için aşağıdaki tarif de kullanılabilir: Malzemeler: - 1 adet büyük boy kabak - 4 adet büyük boy domates - 1 adet kuru soğan - 2 çorba kaşığı sıvıyağ - 1 çorba kaşığı pilavlık bulgur - 6 su bardağı su - Bir tutam nane - Tuz Yapılışı: 1. Soğanı rendeleyin ve bir tencerede yağ ile kavurun. 2. Kabağı yıkayıp rendeledikten sonra soğanların üzerine ilave edin. 3. Rendelenmiş domatesleri de ekledikten sonra suyunu da ilave edip kaynamaya bırakın. 4. Kaynadıktan sonra yıkanmış bulguru da ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha kaynatın. 5. Tencereyi ocaktan alıp 5 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.

    Tarhana çorbasının içine yoğurt ne zaman konur?

    Tarhana çorbasının içine yoğurt, çorbanın pişirme sürecinin başında eklenir. Tarhana ve yoğurdu karıştırdıktan sonra, su ile açıp on dakika bekletmek ve ardından tencereye alarak pişirmeye başlamak gerekmektedir.

    Erişte çorbasına demleme ne zaman konur?

    Erişte çorbasına demleme yöntemi, eriştelerin pişirme sürecinin sonunda uygulanır.

    Konya'da bamya çorbası neden ekşi olur?

    Konya'da bamya çorbası ekşi olur çünkü bu çorbanın en önemli özelliklerinden biri ekşidir. Ekşilik, çorbaya katılan limon tuzu sayesinde sağlanır.

    Kemik suyunu çorbaya ne zaman eklenir?

    Kemik suyu, çorbaya haşlanma sürecinin ardından eklenir. Hazırlanışı: 1. Kemikler 6 bardak suyla haşlanır ve su süzülür. 2. Kemik suyu tekrar kaynamaya bırakılırken, bir kapta yumurta, un ve yoğurt çırpılarak terbiye hazırlanır. 3. Kaynayan kemik suyundan azar azar eklenerek terbiye çorbaya eklenir ve sürekli karıştırılır.