• Buradasın

    Ayetler

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nisa 23 ve 24 ne demek?

    Nisa Suresi 23. ve 24. ayetler şu konuları ele almaktadır: 23. ayet: Bu ayette, İslam'da evlenilmesi haram olan kadınlar sıralanmaktadır. Bunlar arasında: - Anneler, kız çocukları, kız kardeşler, halalar, teyzeler, erkek kardeşlerin kızları, süt anneler ve üvey kızlar bulunmaktadır. - Başkalarının nikâhı altında bulunan kadınlar da bu kapsama dahildir. 24. ayet: Bu ayette ise evli kadınların nikahlanması yasaklanmış, ancak cariyeler bundan istisna edilmiştir.

    A'raf 144 ve 145 ne anlatıyor?

    A'raf Suresi 144. ve 145. ayetler şu konuları anlatır: 144. ayet: Allah, Musa'ya şöyle der: "Seni risaletlerimle ve seninle konuşmamla insanlar arasından seçtim. Sana verdiklerimi al ve şükredenlerden ol". 145. ayet: Musa için levhalarda her şeyden bir öğüt yazdık ve her şeyi uzun uzadıya açıkladık. "Onlara sıkıca sarıl, kavmine de emret, en güzel şekilde tutsunlar. Yakında size yoldan çıkmış fâsıkların yurdunu göstereceğim" dedik.

    -115 ne anlama gelir?

    115 sayısı farklı bağlamlarda farklı anlamlara gelebilir: 1. Telefon Numarası: 115, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)'ne ait bir telefon numarasıdır ve bağımlılık konularında danışmanlık hizmeti verir. 2. Kuran Ayetleri: Kuran'da çeşitli surelerde geçen bir ayet numarasıdır (örneğin, Araf Suresi 115. ayet). 3. Matematik: 115, bir tam sayıdır ve 114'ten sonra gelir.

    En'am 161 ve 162 ne demek?

    En'âm Suresi 161. ve 162. ayetler şu anlamlara gelir: 161. ayet: "De ki: 'Şüphesiz Rabbim beni dosdoğru bir yola iletti; dimdik ayakta duran ve hakka yönelen İbrahim'in dinine. O, müşriklerden değildi.'". 162. ayet: "De ki: 'Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, âlemlerin rabbi olan Allah içindir.'".

    Zuhrûf 44 hangi olay üzerine inmiştir?

    Zuhruf Suresi 44. ayet, Mekke döneminde inmiştir.

    Arâf 178 ve 179 neden bahsediyor?

    A'râf Suresi 178. ve 179. ayetler, Allah'ın hidayetini ve sapkınlığı ele alır: 178. ayet: "Allah kimi hidayet ederse o, hidayeti bulmuştur. Kimi de saptırırsa bunlar, hüsrana uğrayanların ta kendileridir". 179. ayet: "Andolsun ki; cehennemi, insanların ve cinlerin çoğuna hazırladık (yarattık). Onların kalpleri vardır, onunla fıkıh (anlama) etmezler. Onların gözleri vardır, onunla görmezler. Onların kulakları vardır, onunla işitmezler".

    A'raf 204 ve 205 ne için okunur?

    A'râf Suresi 204 ve 205. ayetler, Kur'an'ın okunması ve Allah'ın zikredilmesi için okunur. 204. ayet şöyle der: "Kur'an okunduğu zaman onu dinleyin ve susun ki, rahmet olunasınız". 205. ayet ise "Rabbini içinden yalvararak ve korkarak, yüksek olmayan bir sesle sabah akşam an ve gafillerden olma" emrini içerir.

    İndiDele ne anlatıyor?

    "İnneddine İndallahil İslam" ifadesi, Ali İmran Suresi'nin 19. ayetinin bir parçasıdır ve şu şekilde çevrilebilir: "Şüphesiz Allah katında din İslam'dır". Bu ayet, İslam'ın Allah'ın katında geçerli olan tek din olduğunu ve Allah'ın emirlerine kayıtsız şartsız tam teslimiyeti ifade eder.

    Maide 77 ne demek istiyor?

    Maide Suresi 77. ayet, kitap ehline (Yahudiler ve Hristiyanlar) şu mesajı iletmektedir: "Dininizde haksız yere aşırılığa gitmeyin ve daha önce sapmış, birçoklarını saptırmış ve doğru yoldan ayrılmış bir kavmin heveslerine uymayın".

    Saffât 69 ne demek?

    Sâffât Suresi, 69. ayet şu anlama gelir: "Muhakkak ki onlar, babalarını (atalarını) dalâlette buldular".

    Ta Ha 113 ve 114 ne demek?

    Tâhâ Suresi 113. ve 114. ayetler şu anlamlara gelir: 113. ayet: "İşte, sakınsınlar yahut hatırlamalarını sağlasın diye onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik ve onda uyarılarımıza tekrar tekrar yer verdik". 114. ayet: "Gerçekliğinde şüphe bulunmayan, her şeye hükümran olan Allah yüceler yücesidir. Sana vahyi tamamlanmadan Kur’an’ı okumada aceleci davranma ve ‘Rabbim! İlmimi arttır’ de".

    Surelerin uzunlukları neden farklı?

    Surelerin uzunlukları farklıdır çünkü Kur'an-ı Kerim'de sureler, içerdikleri ayet sayısı ve konularına göre çeşitli bölümlere ayrılmıştır. Bu bölümler şu şekilde sınıflandırılır: 1. Tıval: Uzun sureler (Bakara, Âl-i İmran, Nisa vb.). 2. Miun: Ayet sayısı 100'den fazla olan sureler (Tevbe, Nahl, Hûd vb.). 3. Mesani: Ayet sayısı 100'den az olan sureler (Ahzab, Hacc, Kasas vb.). 4. Mufassal: Kur'an-ı Kerim'in sonunda yer alan kısa sureler. Ayrıca, surelerin uzunlukları, vahyin iniş sırasına ve peygamberin talimatıyla belirlenen tertibine göre de değişiklik gösterebilir.

    Sarp yokuşun ne olduğunu sen ne bileceksin?

    "Sarp yokuşun ne olduğunu sen ne bileceksin?" ifadesi, Beled Suresi'nin 12. ayetinde geçmektedir. Ayetin tamamı şu şekildedir: > "11 - Fakat o, sarp yokuşu aşmak için bir gayrete soyunmadı. > 12 - Sen o sarp yokuşun ne olduğunu bilir misin?".

    Nisa 65 ne demek istiyor?

    Nisâ Suresi 65. ayet, Müslümanların imanlarının tamamlanması için iki koşulu yerine getirmeleri gerektiğini ifade eder: 1. Hakemlik: Müslümanlar, aralarında çıkan anlaşmazlıklarda Allah'ın elçisini (Peygamber'i) hakem kabul etmelidirler. 2. Kabullenme: Verilen hükme, içlerinde hiçbir sıkıntı ve itiraz duymadan tam bir teslimiyetle boyun eğmelidirler. Bu koşullar yerine getirilmediği sürece, ayet iman etmiş sayılmayacaklarını belirtir.

    Hiç ibret almadık mı?

    "Hiç ibret almadık mı?" ifadesi, Kur'an-ı Kerim'de geçen bazı ayetlerde yer alan uyarı ve öğütlerle ilişkilidir. İşte bu konuda öne çıkan iki ayet: 1. Nahl Suresi, 17. ayet: "Hiç yaratan yaratamayana benzer mi? İbret almaz mısınız?". 2. En'âm Suresi, 76.-80. ayetler: "Rabbim, her şeyi ilmen kuşatmıştır. Hiç ibret almaz mısınız?".

    Yunus 92 neden bahsediyor?

    Yunus Suresi, 92. ayet Firavun'un cesedinin ölümden sonra bir ibret olarak korunmasından bahseder. Ayetin meali şu şekildedir: > "Bugün seni bedeninle kurtaracak ve vücudunu çürümeden denizden çıkaracağız ki, senden sonra gelecekler için bir ibret olsun! Doğrusu, insanların çoğu ayetlerimize, ibret kaynağı delillerimize karşı kayıtsızdır".

    Bakara 186 ve 187 birlikte ne anlatıyor?

    Bakara Suresi 186. ve 187. ayetler birlikte şu konuları anlatır: 1. Allah'ın Kullarına Yakınlığı ve Dualara İcabet Etmesi: 186. ayette, Allah'ın kullarına çok yakın olduğu ve dua ettiklerinde dualarını kabul ettiği belirtilir. 2. Oruç ve Cinsel İlişki: 187. ayette, oruç gecesinde eşlerle cinsel ilişkiye girmenin helal kılındığı ifade edilir.

    İlk an ne anlatıyor?

    İlk an, Kur'an-ı Kerim'in ilk inen ayetlerinin Alak Suresi'nin ilk beş ayeti olduğu anlamına gelir. Bu ayetler şu şekildedir: 1. "Yaratan Rabbinin adıyla oku!". 2. "O, insanı bir alaktan yarattı". 3. "Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir". 4. "Kalemle yazmayı öğretendir". 5. "İnsana bilmediğini O öğretti".

    Nisa 69 ne anlatmak istiyor?

    Nisa Suresi 69. ayet, Müslümanların Allah'a ve peygamberine itaat etmelerinin önemini vurgular. Ayetin mesajı şu şekildedir: "Kim Allah'a ve peygambere itaat ederse, işte onlar Allah'ın nimetine eriştirdiği peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salih kişilerle beraber olacaklardır; bunlar ne güzel arkadaşlardır!". Bu ayet, itaat edenlerin ahirette bu yüce şahsiyetlerle birlikte olacaklarını ve bu birlikteliğin büyük bir lütuf olduğunu belirtir.

    İstediğin Kadar İnkar Et ne anlatıyor?

    "İstediğin Kadar İnkar Et" ifadesi, Kuran'da geçen bazı ayetlerde geçen bir durumu anlatır. Bu ayetlerde, insanın şeytana uyarak inkar etmesi ve inkar ettikten sonra Allah'tan korktuğunu söylemesi durumu ele alınır. Örneğin, 59. sure 16. ayette şöyle denir: "Şeytan gibi, hani insana, kafir ol der de insan kafir oldu muydu, şüphe yok ki der, ben senden tamamıyla uzağım, şüphe yok ki ben, alemlerin Rabbi Allah'tan korkarım". Ayrıca, Nisa suresinin 168. ayetinde de iman edip sonra inkar eden, sonra tekrar iman edip inkarlarında ileri giden insan tipinden bahsedilir.