Aşçılık jargonları arasında sıkça kullanılan bazı terimler şunlardır: 1. Albert Sauce: Dana eti ile servis edilen, tereyağı, un ve krema ile yapılan bir sos. 2. Bisque: Deniz ürünleri ile hazırlanan, yoğun ve kremalı bir sos veya çorba. 3. Concasse: Domateslerin soyulup tohumlarının alınmasından sonra irice doğranmış hali. 4. Douille: Krema torbasının ucuna takılan, kremanın göze hoş gelen şekillerde sıkılmasını sağlayan parça. 5. Emmental: İsviçre'nin en eski ve önemli peyniri, sarı renk tonlarında, kabuğu ince ve sert, iç kısmı yumuşak ve pürüzsüz. 6. Fusilli: Burgu veya spiral şeklinde hazırlanan İtalyan makarnası. 7. Gari: Tatlı sirke ile hazırlanan, parlak kırmızı renkli zencefil turşusu. 8. Horseradish: Yaban turpu, Doğu Avrupa mutfaklarının önemli bir malzemesi. 9. Icing: Tatlıların üzerinde kullanılan şekerli beyaz karışım. 10. Kimchi: Sebzelerin sarımsak, zencefil ve yeşil soğanla birlikte salamura yapılmasıyla hazırlanan Kore yemeği.