Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aşçılık jargonları arasında sıkça kullanılan bazı terimler şunlardır:
- Albert Sauce: Dana eti ile servis edilen, tereyağı, un ve krema ile yapılan bir sos 1.
- Bisque: Deniz ürünleri ile hazırlanan, yoğun ve kremalı bir sos veya çorba 1.
- Concasse: Domateslerin soyulup tohumlarının alınmasından sonra irice doğranmış hali 15.
- Douille: Krema torbasının ucuna takılan, kremanın göze hoş gelen şekillerde sıkılmasını sağlayan parça 1.
- Emmental: İsviçre'nin en eski ve önemli peyniri, sarı renk tonlarında, kabuğu ince ve sert, iç kısmı yumuşak ve pürüzsüz 1.
- Fusilli: Burgu veya spiral şeklinde hazırlanan İtalyan makarnası 1.
- Gari: Tatlı sirke ile hazırlanan, parlak kırmızı renkli zencefil turşusu 1.
- Horseradish: Yaban turpu, Doğu Avrupa mutfaklarının önemli bir malzemesi 1.
- Icing: Tatlıların üzerinde kullanılan şekerli beyaz karışım 1.
- Kimchi: Sebzelerin sarımsak, zencefil ve yeşil soğanla birlikte salamura yapılmasıyla hazırlanan Kore yemeği 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: