Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aşçılık jargonlarından bazıları şunlardır:
- Al dente 4. Makarnalar için kullanılan, "dişe gelir" anlamını ifade eden, normalden daha az pişirme usulüdür 2.
- Afredo sos 2. İlk kez Alfredo di Lello’nun hazırladığı, krema, tereyağı ve parmesan peyniri içeren bir sostur 2.
- Arrabbiata sos 2. İtalyanlar'ın genelde makarnalarda tercih ettikleri acılı domates sostur 2.
- Bain marie 24. Özellikle çikolata gibi doğrudan ateşe oturtulduğunda yanma veya kesilme tehlikesi olan yiyeceklerin ateşle temas etmeden ısınmasına olanak sağlayan tekniktir 2.
- Concasse 12. Özellikle domates için kullanılan bir doğrama şeklidir 12.
- Kruton 2. Salata ve çorbalarda kullanılan küp şeklindeki baharatlı kızarmış ekmeklerdir 2.
- Marinasyon 2. Eti yumuşatma ve aroma artırma yöntemidir 2.
- Medium (orta pişmiş) 2. Izgara edilecek etin pişirme derecesini ifade eder 2.
- Menaj 2. Yemeklerini tatlandırmak için kullanılan tuz, karabiber, baharat, ketçap, mayonez gibi sosların teşhiri için kullanılan ekipmanın genel adıdır 2.
- Meyane (roux) 2. Yemeklere, çorbalara ve soslara kıvam vermek için kullanılan, un ile tereyağının kavrulması işlemidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: