Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üzümlü kek yapımı için gerekli malzemeler:
- 3,5 su bardağı un 14;
- 3 çorba kaşığı kuru maya 1;
- Yarım su bardağı ılık süt 1;
- 2 kahve fincanı toz şeker 1;
- 1 su bardağı tereyağı 1;
- 1 limon 1;
- 3 yumurta 12;
- 2 yumurta akı 1;
- 1 su bardağı kuru çekirdeksiz üzüm 1;
- Bir tutam tuz 1.
Üzümlü kek yapımı:
- Maya ve toz şekeri ılık süte ekleyip karıştırarak eritin 1.
- Tereyağını eritip soğutun 1.
- Limonun kabuğunu rendeleyin 1.
- Unu derin bir kaba eleyin 1.
- Tereyağı, limon kabuğu rendesi, kuru üzüm, yumurta, yumurta akları, tuz ve sütlü karışımı ekleyip iyice çırpın 1.
- Dilimli ve ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp un serpin 1.
- Kek hamurunu kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın 1.
- Kalıbı ters çevirip keki çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapın 1.
Ayrıca, farklı üzümlü kek tarifleri için tabagimdakilezzet.com ve mutfaksirlari.com sitelerine de bakabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: