Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği'nde yapılan değişiklikler şunlardır:
- Duyusal Özellikler: Etikette tat ve kokuya ilişkin duyusal özellikler sadece natürel sızma ve natürel birinci zeytinyağı için kullanılacaktır 13. Bu amaçla, ilgili ifadeler 20.11.2014 tarihli analiz metoduna göre değerlendirilecektir 13.
- Delta-7-Stigmastenol Değeri: Tebliğin yayımı tarihinden önce piyasaya sürülen ve tavsiye tüketim tarihi 31.12.2024 tarihine kadar olan rafine ve riviera zeytinyağlarından, Delta-7-Stigmastenol değeri %0,5 ile %0,8 aralığında olanlar, diğer tüm parametrelerin bu tebliğde yer alan değerlere uygun olması şartıyla raf ömrü boyunca piyasada kalabilecektir 13.
- Zeytinyağı Komisyonu: Tebliğden "Zeytinyağı Komisyonu" tanımı çıkarılmıştır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: