Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağı en iyi şekilde şu adımlarla üretilir:
- Hasat: Olgunlaşmış zeytinler, zarar görmeden özenle toplanır 13.
- Yıkama ve Ayrıştırma: Toplanan zeytinler, yaprak ve dal gibi yabancı maddelerden ayrıştırılır ve temiz suyla yıkanır 12.
- Kırma ve Ezme: Yıkanan zeytinler, özel makinelerde kırılıp ezilir 13.
- Malaksasyon: Elde edilen hamur, belirli bir süre ve sıcaklıkta karıştırılır 14.
- Sıkım (Ekstraksiyon): Malaksasyon işlemi tamamlandıktan sonra hamur, preslenir veya santrifüjlenir 14. Bu aşamada zeytinyağı, su ve katı posadan ayrıştırılır 1.
- Dinlendirme ve Filtreleme: Sıkılan zeytinyağı dinlendirilir ve tortuların dibe çökmesi sağlanır, ardından filtrelenerek berrak ve saf hale getirilir 14.
- Paketleme ve Depolama: Filtrelenen zeytinyağı, uygun kaplara doldurulur ve ışıktan, havadan ve sıcaktan korunarak saklanır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: