Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytin yapımında kostik (sodyum hidroksit) yerine tuzlu su ve asitli su kullanılabilir 3.
Tuzlu su ile zeytin yapımı:
- Zeytinler yıkanır, kırılır ve çekirdeği çıkarılır 4.
- Suda yarım saat bekletilir 4.
- Suyu süzülen zeytinler, kavanozlara doldurulur 4.
- Üstü temiz soğuk suyla doldurulur ve ağzı kapatılır 4.
- 3 gün boyunca suyu değiştirilmez 4.
Asitli su ile zeytin yapımı:
- Zeytinler uygun bir kapta asitli suda bekletilir 3.
Gıda mühendisi Nermin Özge Bilge'nin belirttiğine göre, kostik kullanımı yasal olsa da, sonrasında iyi yıkanmadığında sağlık açısından tehlike yaratır 3.
Zeytin yapımı için en güvenli yöntem, üretim izin belgesi olan ve bakanlık denetiminden geçmiş, fabrikalarda gıda mühendisleri denetiminde üretilen ürünleri tercih etmektir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: