Yemekte zerdeçalın kötü tat vermesi, zerdeçalın acı ve keskin bir tada sahip olmasından kaynaklanabilir . Taze zerdeçal, narenciyeli ve topraksı bir aromaya sahipken, kurutulmuş zerdeçal çiçek, narenciye ve zencefil notaları içeren daha zengin ve odunsu aromalar barındırır .
Ayrıca, zerdeçalın aşırı tüketimi mide asidini artırarak yanma, hassasiyet ve hazımsızlık gibi sorunlara yol açabilir . Bu nedenle, özellikle hassas mideye sahip kişilerin zerdeçal tüketirken dikkatli olması önerilir .
Zerdeçalın tadını daha yumuşak hale getirmek için yarım çay kaşığı tarçın, bir çay kaşığı bal, biraz zencefil veya vanilya eklenebilir . Bir tutam karabiber eklemek ise zerdeçalın vücut tarafından daha kolay emilmesine yardımcı olabilir .