• Buradasın

    Zencefilli yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zencefilli yılbaşı kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler:
    • 125 gram tereyağı 1;
    • yarım su bardağı toz şeker 1;
    • 1 yumurta 1;
    • yarım çay bardağı pekmez 1;
    • 2 tatlı kaşığı toz zencefil 1;
    • 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1;
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1;
    • 1 çimdik tuz 1;
    • 3 su bardağı un 1.
    Yapılışı:
    1. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini bir karıştırma kabında güzelce çırpın 1.
    2. Ardından yumurtayı ve pekmezi ekleyin ve karıştırın 1.
    3. Son olarak tüm kuru malzemeleri eleyerek ekleyin 1. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun 1.
    4. Hamuru streç filme sarıp, yarım saat buzdolabında dinlendirin 1.
    5. Dinlenen hamurdan büyük bir parça koparıp yuvarlayın 1. İki yağlı kağıt arasında ince bir şekilde açıp kalıplarla şekil verin 1.
    6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin 1.
    7. Dilediğiniz gibi süsleyin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel yılbaşı kurabiyeleri hangileri?

    En güzel yılbaşı kurabiyeleri arasında öne çıkanlar şunlardır: 1. Yeni Yıl Kurabiyesi: Un, zencefil, tarçın, bal ve esmer şeker ile hazırlanır, şeker hamuru ile süslenir. 2. Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi: Zencefil, bal ve pekmez ile hazırlanan, yıldız şekli verilen kurabiyeler. 3. Çelenk Yıldız Kurabiye: Un, yumurta, pudra şekeri, vanilya ve royal icing ile hazırlanan, çelenk şeklinde dizilen kurabiyeler. 4. Eriyen Kardan Adam Kurabiyesi: Şeker hamuru, marşemol ve çikolata parçalarından yapılan, çocukların sevdiği bir tarif. 5. Linzer Kurabiyeleri: Çoğunlukla çilek veya ahududu reçeliyle doldurulmuş, üzeri pudra şekeri serpilmiş Avusturya kurabiyeleri.

    Zencefilli kurabiye adam nasıl yapılır?

    Zencefilli Kurabiye Adam yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 360 g un - 1/2 çay kaşığı tuz - 75 g tuzsuz tereyağı, eritilmiş - 150 g esmer şeker - 140 g pekmez - 1/4 çay kaşığı öğütülmüş karanfil - 1 tatlı kaşığı tarçın - 1 tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil - 150 g pudra şekeri - 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı: 1. Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. 2. Eritilmiş tereyağını, şeker, pekmez ve yumurta ile karıştırın. 3. Tarçın, zencefil ve karanfili un ile karıştırın. 4. Sıvı malzemeleri, iyice karıştırdığınız kuru malzemeler ile hamur haline getirin. 5. Hamuru streç filmle sarın ve 10 dakika dondurucuya koyun. 6. Hamuru yarım cm kalınlığında açın ve kurabiye adam kalıbı ile kesin. 7. Kurabiyeleri fırında 15 dk boyunca pişirin. 8. Üzerini süsleyin. Alternatif bir tarif için sofra.com.tr sitesindeki rafine şekersiz zencefilli kurabiye adam tarifini de inceleyebilirsiniz.

    Dr oetker sade zencefilli kurabiye nasıl yapılır?

    Dr. Oetker Sade Zencefilli Kurabiye Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 125 g tereyağı - 0,5 çay bardağı üzüm pekmezi - 2-3 yemek kaşığı esmer şeker - 1 yumurta sarısı - 1 çay kaşığı zencefil - 0,5 çay kaşığı toz tarçın - 1,5-2 su bardağı un - 0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu - 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin Yapılışı: 1. Tereyağı, pekmez, esmer şeker, yumurta sarısı, zencefil, tarçın, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alın. 2. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 3. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin. 4. Fırını 170 °C dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 5. Hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. 6. Tezgaha fırın tepsisi boyutlarında pişirme kağıdı serin ve hamuru üzerine koyup merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. 7. Farklı şekillerdeki kurabiye kalıpları ile şekiller kesin ve dış kısımda kalan fazla hamurları toplayın. 8. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin. 9. Pişirme süresi yaklaşık 10-12 dakika olacaktır. 10. Fırından çıkarın ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın. 11. Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın.

    ZenceFilli kurabiyeye neden pekmez konur?

    Zencefilli kurabiyeye pekmez eklenmesinin nedeni, kurabiyeye karamelimsi bir doku ve lezzet katmasıdır.

    Zencefilli tarçınlı kurabiye nasıl yapılır?

    Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi: Malzemeler: - 4.5 su bardağı un - Yarım kahve fincanı nişasta - 1 su bardağı pudra şekeri - Yarım çay kaşığı tuz - 250 gr tereyağı - 2 yumurta - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı tarçın - Çeşitli renklerde şeker hamuru - Gıda kalemleri ve renkli gıda boya tüpleri Yapılışı: 1. Büyük bir cam kasede kuru malzemeleri karıştırın. 2. Yumurtaları ve tereyağını ekleyip yoğurun. 3. 1 saat buzdolabında dinlendirin. 4. Hamuru un serpilmiş bir zeminde yarım santim kalınlığında açıp şekilli kalıplarla kesin. 5. Fırın tepsisine dizip 180 derecede pişirin. 6. Pişen kurabiyeleri fırın teline alıp soğutun. 7. Gıda kalemleri, renkli boyalar ile süsleyip servis yapın. Alternatif olarak, İdil Yazar'ın zencefilli ve tarçınlı kurabiye tarifi şu şekildedir: Malzemeler: - 3 su bardağı un (420 gram) - 6 yemek kaşığı tereyağı (90 gram) - 3/4 bardak esmer şeker - 1/2 bardak üzüm pekmezi - 1 adet yumurta - 1 çay kaşığı tarçın - 1 çay kaşığı zencefil Yapılışı: 1. Derin bir kapta un, tuz, tarçın ve zencefili ekleyip karıştırın. 2. Ayrı bir kapta oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve esmer şekeri karıştırın. 3. Yumurtayı ilave edin ve çırpmaya devam edin. 4. Pekmez ve vanilya özütünü ilave edip çırpın. 5. Daha sonra kuru malzeme karışımını ilave edip hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. 6. Unlanmış bir tezgah üzerine hamuru koyup bir parmak kalınlığında merdaneyle açın. 7. Dilediğiniz şekilde kalıplarla şekil verin veya elinizde de şekil verebilirsiniz. 8. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alıp, buzdolabında 10 dakika bekletin. 9.

    Zencefili kurabiye adam kaç günde pişer?

    Zencefilli kurabiye adam tarifi ile yapılan kurabiyelerin pişme süresi 15 dakikadır.

    Yılbaşı kurabiyesi malzemeleri nelerdir?

    Yılbaşı kurabiyesi malzemeleri genellikle şu şekildedir: Un: Yaklaşık 3-4 su bardağı. Tereyağı: 100 gram. Pudra şekeri: Yarım su bardağı. Pekmez: Yarım su bardağı. Yumurta: 1 adet. Vanilya: 1 paket. Kabartma tozu: 1 çay kaşığı. Tarçın ve zencefil: İsteğe bağlı olarak 1-2 çay kaşığı. Ayrıca, kurabiyeleri süslemek için gıda boyası ve şeker hamuru da kullanılabilir.