Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zahter, çeşitli yemeklerde ve lezzetlerde kullanılabilir:
- Et yemekleri: Tavuk ve kuzu etlerinin marine edilmesinde ve dana-kuzu etlerinin pişirilmesinde kullanılır 12. Ayrıca, et piştikten sonra üzerine serpilerek de tüketilir 1.
- Salatalar: Özellikle Hatay mutfağında taze zahter yapraklarıyla yapılan zeytinyağlı salatalar popülerdir 12.
- Kahvaltılık karışımlar: Leblebi, menengiç, buğday, kavun çekirdeği gibi malzemelerle harmanlanarak kahvaltılık karışımlarda yer alır 134.
- Soslar: Zeytinyağı, limon, sarımsak ve tuzla karıştırılarak aromatik soslar elde edilir 12.
- Sürk peyniri: Sürk peyniri yapımında kullanılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: