• Buradasın

    Yuvalama çorbası nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yuvalama çorbası, Gaziantep yöresine meşhur bir yemektir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Türkiye'nin en meşhur çorbası hangisi?

    Türkiye'nin en meşhur çorbalarından biri olarak Yayla Çorbası kabul edilmektedir.

    Yuvalama çorbasının içine ne konur?

    Yuvalama çorbasının içine konan malzemeler şunlardır: Çorba için: 500 gram kuşbaşı et, 2 su bardağı nohut, 1 su bardağı köftelik bulgur, 1 su bardağı un, 1 yumurta, tuz. Terbiye için: 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta. Sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber. Ayrıca, bazı tariflerde pirinç ve haşlanmış nohut da eklenir.

    Hangi ülkenin hangi çorbası meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur çorbaları şunlardır: Amerika: Clam and corn Chowder (deniz ürünleri ve mısırla yapılan kıvamlı sebze çorbası). Çin: Won ton Soup (mantılı ve sebzeli "şeffaf" çorba), Lanzhou sığır etli erişte çorbası. Fransa: Soğan Çorbası (içerisinde bir dilim kızarmış ekmek, bol kaşar peyniri bulunan "şeffaf" çorba), Bouillabaisse (Marsilya yöresinde yapılan, patatesli balık ve deniz ürünleri çorbası). İspanya: Gaspacho (Endülüs bölgesinden soğuk domates çorbası). İtalya: Minestrone (içerisinde kalın kesilmiş taze makarna bulunan sebze çorbası). Japonya: Miso soup (yosun türü bir bitkinin "şeffaf" türde çorbası). Macaristan: Gulash (çok sulu tas kebabı kıvamında et çorbası). Rusya: Bortch (lahanası bol, kremalı sebze çorbası). Türkiye: Ezogelin Çorbası, İşkembe Çorbası, Tarhana Çorbası, Yayla Çorbası.