Yunan usulü meze yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Girit Mezesi Tarifi: - Malzemeler: 400 g beyaz peynir, 150 g Antep fıstığı içi, 120 g ceviz içi, 2 diş sarımsak, 1 dal taze kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay bardağı zeytinyağı. - Hazırlanışı: Beyaz peyniri 2 saat ılık suda bekletip tekrar sertleşmemesi için buzdolabına koyun. 2. Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Tarifi: - Malzemeler: 5 adet közlenmiş biber, yarım çay bardağı zeytinyağı, 200 gram beyaz peynir, yarım limonun suyu, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kekik, tuz (eğer peyniriniz tuzlu ise ilave etmeyin), biraz ceviz içi (isteğe bağlı). - Hazırlanışı: Kapya biberleri fırında veya ocakta közleyin, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.