• Buradasın

    Yumuşak peynirli poğaça kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yumuşak peynirli poğaça, 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişer 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Poğaça kaç derecede pişer?

    Poğaça pişirmek için en uygun ısı 170-180 derece arasındadır.

    Yumuşak poğaça hamuru nasıl yapılır?

    Yumuşak poğaça hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 4 su bardağı un; 1 su bardağı süt; 1/2 su bardağı sıvı yağ; 1 paket yaş maya (veya 1 paket kuru maya); 1/4 su bardağı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak). Hazırlanışı: 1. Maya aktifleştirme: Yaş maya kullanıyorsanız, 1 su bardağı sütü ılık bir şekilde ısıtın. 2. Hamurun yoğrulması: Bir yoğurma kabında un, tuz ve sıvı yağı karıştırın. 3. Hamurun dinlendirilmesi: Yoğrulan hamuru üzerini nemli bir bezle örtün ve sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. 4. Poğaçaların şekillendirilmesi: Dinlenen hamuru unlu bir yüzeye alın ve istediğiniz büyüklükte parçalar koparın. 5. Poğaçaların mayalanması: Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin. 6. Fırınlama: Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün.