Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurtanın sıcaklığı çeşitli şekillerde değişebilir:
- Oda Sıcaklığına Getirme: Buzdolabından çıkarılan yumurtalar, oda sıcaklığına yaklaşık 30 dakika içinde gelir 1.
- Pişirme: Yumurta pişirildiğinde iç yapısı önemli ölçüde değişir ve çiğ hâlinden farklı bir sıcaklığa ulaşır 2. Yumurta beyazı 85°C'de, yumurta sarısı ise 65°C'de pişer 4.
- Periyodik Pişirme: Bu yöntemde yumurta, 100°C'deki kaynar su ile 30°C'deki soğuk su arasında gidip gelerek pişirilir 4. Bu işlem, yumurtayı ideal kıvamda haşlamayı sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: