Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurtanın sıcaklığı, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir:
- Kuluçka döneminde: Hindi yumurtaları, tavuk yumurtalarına göre daha fazla metabolik ısı üretir ve bu da yumurta içinde sıcaklığın artmasına neden olur 1.
- Pişirme sürecinde: Yumurta pişirildiğinde, içindeki sıvılar ısının etkisiyle kimyasal değişime uğrar 2. Çiğken saydam ve sıvı hâlde olan yumurta beyazı, pişmiş hâlde beyaz ve katı hâle gelir 2.
- Saklama koşullarında: Yumurta, buzdolabında soğuduğunda, aynı sıcaklıkta saklamak önemlidir 4. Sıcaklık değişiklikleri, yumurtanın dışında bakteri üremesine yol açabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: