• Buradasın

    Yumurtalı çiğ köfte nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yumurtalı çiğ köfte, Şanlıurfa yöresine ait bir lezzettir 13.
    Şanlıurfa'ya özgü köftelik bulgur, isot (Şanlıurfa biberi) ve diğer malzemelerin karıştırılıp yoğrulmasının ardından, sade yağda kızartılmış yumurtanın eklenmesiyle hazırlanır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çiğ Köfte hangi yöreye ait ve neden çiğ denir?

    Çiğ köfte, Şanlıurfa ve Adıyaman yörelerine aittir. Neden çiğ denir? Çiğ köfte, adını pişirme işlemi yapılmadan (ısıl işlem görmeden) tüketilmesinden alır.

    Yumurtalı çiğ köfte nasıl yapılır?

    Yumurtalı çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler: 1/2 kilo kısırlık bulgur; 1 adet kuru soğan; 3 diş sarımsak; 7-8 dal yeşil soğan; 1/2 demet maydanoz; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı isot biber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 adet limon; 1.5 çay bardağı zeytinyağı; 5 yumurta; 2 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Soğanları çok ince doğrayın, sarımsakları ezin. 2. Bulguru çiğ köfte yoğurma kabına alın ve elinizi ıslatarak 3 malzemeyi iyice birbirine yedirin. 3. Maydanoz ve yeşil soğan hariç tüm malzemeleri ilave edin ve bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun. 4. Maydanoz ve yeşil soğanları incecik kıyıp ilave edin. 5. Tereyağında yumurtayı karıştırarak pişirin ve çiğ köfteye ekleyin. 6. Yumurtaları parçalayarak çiğ köfteye yedirin ve yoğurun. 7. Servis tabağına alıp yeşilliklerle beraber sunun. Afiyet olsun.