Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tereyağlı yumurta kapama tarifi:
Malzemeler:
- 4 yumurta 12;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı nane 1;
- 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Yumurtaların üzerini geçecek kadar su koyarak katı kıvamda haşlayın 123.
- Haşlanan yumurtaları soğuk suda birkaç dakika bekletip soyun 23.
- Yumurtaları boylamasına ortadan ikiye kesin 123.
- Tavada tereyağını eritip, içine kırmızı toz biber, nane ve tuz ekleyip karıştırın 123.
- Yumurtaların iç kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizin 123.
- Baharatlı yağı kaşıkla yumurtaların üzerine gezdirin 12.
- Kısık ateşte 2-3 dakika pişirip sıcak servis edin 123.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: