Tereyağlı yumurta kapama tarifi: Malzemeler: 4 yumurta; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı nane; 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Yumurtaların üzerini geçecek kadar su koyarak katı kıvamda haşlayın. 2. Haşlanan yumurtaları soğuk suda birkaç dakika bekletip soyun. 3. Yumurtaları boylamasına ortadan ikiye kesin. 4. Tavada tereyağını eritip, içine kırmızı toz biber, nane ve tuz ekleyip karıştırın. 5. Yumurtaların iç kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizin. 6. Baharatlı yağı kaşıkla yumurtaların üzerine gezdirin. 7. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirip sıcak servis edin. Püf noktaları: Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Haşlama suyuna atılan tuz, yumurtaların çatlamasını önler. Yumurtaları mutlaka katı kıvam oluncaya kadar haşlayın.