En iyi yulaflı kurabiye tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 1,5 su bardağı yulaf - 2 su bardağı un - 1 su bardağı esmer şeker - 1 yumurta - 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı - 1 tatlı kaşığı karbonat - 225 gr tereyağı - 2/3 su bardağı ufalanmış fındık Yapılışı: 1. Yulaf, un, şeker ve doğranmış kuru kayısıyı bir kapta karıştırın. 2. Fındıkları yanmaz tavada yağsız olarak kavurun. 3. Tereyağını tavada eritin. 4. Yumurtayı kasede hafifçe çırpın. 5. Yağı ve yumurtayı yulaflı karışıma ekleyin. 6. Elinizle bütün malzemeler karışacak şekilde yoğurun. 7. Hamurdan büyük bir ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. 8. Avucunuzun içinde top yapın ve üzerine hafifçe bastırın. 9. Kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 10. Önceden ısınmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. 11. Kurabiyeler soğuyunca hava almayan bir kapta saklayın. Alternatif bir yulaflı kurabiye tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. 4 adet yumurtayı (arttırılabilir) bir kaseye ayırın ve yumurta beyazlarını beyazlaşana kadar çırpın. 2. Yumurta beyazlarını geniş bir kaba alın, üzerine 1 adet muzu ezerek ekleyin ve muz çatal yardımıyla iyice parçalayın. 3. Ayırdığınız yumurta sarılarının yarısını bu kaba ekleyin. 4. 150 gram yulaf ezmesi, 1 paket kabartma tozu, yarım avuç kuru üzüm ve tarçını kaba ekleyin ve iyice karıştırın. 5. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serdikten sonra, üzerine istenilen boyutlarda karışımdan dökün. 6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirin.