Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufka, buzlukta genellikle 1-2 ay kadar saklanabilir 5. Daha uzun süre saklanması tavsiye edilmez, çünkü kalite kaybına neden olabilir 5.
Yufkaların buzlukta uzun süre dayanabilmesi için şu adımlar izlenmelidir:
- Paketleme: Yufka parçaları, hava almayan bir şekilde, tek tek buzdolabı veya dondurucu poşetlerine yerleştirilmelidir 125.
- Etiketleme: Paketlerin üzerine tarih ve içerik bilgileri yazılmalıdır 5.
- Saklama: Yufkalar, dondurucuda -18°C veya daha düşük bir sıcaklıkta saklanmalıdır 5.
Yufka çözüldüğünde biraz sertleşebilir veya kırılganlaşabilir, ayrıca dondurulmuş yufkaların lezzeti, taze yufkalar kadar iyi olmayabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: