Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yozgat'ta akşam yemeğinde aşağıdaki yöresel lezzetlerden denenebilir:
- Testi Kebabı: Toprak testide pişirilen, etin kendi suyunda yavaşça pişmesiyle hazırlanan bir kebap 13.
- Yozgat Böreği: İncecik açılan yufkaların arasına kıyma ve soğan konularak hazırlanan ve taş fırında pişirilen bir börek 14.
- Efelik Sarması: Efelik yapraklarıyla hazırlanan, bulgur ve çeşitli baharatlarla iç harç yapılarak sarılan bir yemek 13.
- Parmak Çöreği: Hamurun parmak şeklinde kesilip fırınlanmasıyla hazırlanan bir çörek 13.
- İncir Uyutması: Kuru incirin sütle buluştuğu, hafif ve doğal bir tatlı 14.
Ayrıca, Yozgat'ta çeşitli et yemekleri, çorbalar ve yöresel tatlılar da bulunmaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: