Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yozgat'ta arabaşı dışında denenebilecek bazı lezzetler:
- Testi Kebabı: Kuşbaşı kuzu etiyle yapılan ve özel testilerde pişirilen bir kebap türüdür 14.
- Tandır Kebabı: Yozgat yaylalarında doğal ortamda büyütülen kuzularla hazırlanan bir kebap çeşididir 13.
- Çapçup Mantı: Erişte hamuruyla yapılan, haşlandıktan sonra yoğurt ve yağla servis edilen bir mantı türüdür 14.
- Çiğdem Pilavı: Hıdırellez döneminde hazırlanan, Hıdırellez'de toplanan bitkilerle yapılan bir pilav çeşididir 34.
- Düğürcük Çorbası: İnce bulgur ve et suyuyla yapılan, doyurucu bir çorba türüdür 34.
- Sakala Sarkan Çorbası: Erişte ve yeşil mercimek içeren, besleyici bir çorba çeşididir 34.
- Madımak Yemeği: Etli veya etsiz yapılabilen, madımak otundan hazırlanan bir yemek türüdür 4.
- Pezzik Cacığı: Pancar, yoğurt ve sarımsakla hazırlanan bir salatadır 4.
- Parmak Çörek: Taş fırında pişirilen, ekmek yerine tüketilen bir çörek türüdür 4.
- Altüst Böreği: İki hamur katmanından oluşan, kahvaltı ve beş çaylarında tercih edilen bir börek çeşididir 4.
Yozgat'ta yemek yenebilecek bazı mekanlar ise şunlardır:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: