Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu Antep yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 g az yağlı parça et 1
- 1 su bardağı nohut 1
- 1 kg patates 1
- 3 su bardağı süzülmüş yoğurt 1
- 1 yumurta 1
- 1 yemek kaşığı un 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- yağ 1
- haspir (isteğe göre kuru nane) 1
Yapılışı:
- Doğranmış etler, akşamdan ıslanmış nohutla birlikte, tuz ve su eklenerek iyice haşlanır 1.
- Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir 1.
- Diğer taraftan yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip, çırpılır 1.
- Sürekli karıştırılarak 1 taşım kaynatılır, haşlanmış et, nohut ve patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alınır 1.
- Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür 1.
- Sıcak olarak servis edilir 1.
Ayrıca, Antep yoğurtlusu tarifi için şu malzemeler ve adımlar da kullanılabilir:
Malzemeler:
- 3 diş sarımsak 2
- 300 g süzme yoğurt 2
- 300 g az yağlı kıyma 2
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2
- 2 adet tırnak pidesi 2
- 2 çay kaşığı pul biber 2
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) 2
- 4 adet közlenmiş kapya biber 2
Yapılışı:
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın 2. Bunun için sarımsakları havanda ezip süzme yoğurtla birlikte karıştırın 2.
- Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın 2. Tereyağı eriyince kıymayı ve tuzu ekleyip kavurmaya başlayın 2.
- Kıymayı iyice kavurduktan sonra baharatını ekleyin, karıştırıp ocaktan alın 2.
- Servis tabaklarına yarımşar tırnak pidesini yerleştirin 2. Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün 2.
- Yoğurdun üzerine de kıymalı karışımı serpin 2. Kenarlarına közlenmiş biber
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: