• Buradasın

    Yoğurtlu Antep yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yoğurtlu Antep yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 500 g az yağlı parça et 1
    • 1 su bardağı nohut 1
    • 1 kg patates 1
    • 3 su bardağı süzülmüş yoğurt 1
    • 1 yumurta 1
    • 1 yemek kaşığı un 1
    • 1 çay kaşığı tuz 1
    • yağ 1
    • haspir (isteğe göre kuru nane) 1
    Yapılışı:
    1. Doğranmış etler, akşamdan ıslanmış nohutla birlikte, tuz ve su eklenerek iyice haşlanır 1.
    2. Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir 1.
    3. Diğer taraftan yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip, çırpılır 1.
    4. Sürekli karıştırılarak 1 taşım kaynatılır, haşlanmış et, nohut ve patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alınır 1.
    5. Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür 1.
    6. Sıcak olarak servis edilir 1.
    Ayrıca, Antep yoğurtlusu tarifi için şu malzemeler ve adımlar da kullanılabilir:
    Malzemeler:
    • 3 diş sarımsak 2
    • 300 g süzme yoğurt 2
    • 300 g az yağlı kıyma 2
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 2
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2
    • 2 adet tırnak pidesi 2
    • 2 çay kaşığı pul biber 2
    • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) 2
    • 4 adet közlenmiş kapya biber 2
    Yapılışı:
    1. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın 2. Bunun için sarımsakları havanda ezip süzme yoğurtla birlikte karıştırın 2.
    2. Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın 2. Tereyağı eriyince kıymayı ve tuzu ekleyip kavurmaya başlayın 2.
    3. Kıymayı iyice kavurduktan sonra baharatını ekleyin, karıştırıp ocaktan alın 2.
    4. Servis tabaklarına yarımşar tırnak pidesini yerleştirin 2. Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün 2.
    5. Yoğurdun üzerine de kıymalı karışımı serpin 2. Kenarlarına közlenmiş biber

    Konuyla ilgili materyaller

    Yoğurtlama nerenin meşhur yemeğidir?

    Yoğurtlama, Ege yöresine ait bir yemektir. Türkiye'de yoğurtlama yapılan bazı bölgeler şunlardır: Ordu. Denizli. Muğla. Giresun. Ayrıca, Fethiye'ye özgü mercimek yoğurtlama da bir yoğurtlama çeşididir.

    Antep sofrasında ne yenir?

    Gaziantep sofrasında yenebilecek bazı yemekler: Patlıcan Kebabı. Simit Kebabı. Ali Nazik Kebabı. Antep Lahmacun. Yuvalama. Nohut Dürüm. Firik Pilavı. Şiveydiz. İçli Köfte. Kuru Dolma.

    Antep Sofrası'nın en meşhur yemeği nedir?

    Gaziantep sofrasının en meşhur yemeği konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre Gaziantep sofrasının en meşhur yemekleri şunlardır: Ali Nazik kebabı. İçli köfte. Lahmacun. Yuvalama. Diğer bir görüşe göre ise Gaziantep sofrasının en meşhur yemeği beyran çorbasıdır. Gaziantep'in meşhur yemeklerini tatmak için İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu veya Tadım Lokantası gibi mekanlar önerilmektedir.