Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurt ve sirke karışımının kaç gün bekletilmesi gerektiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, yoğurt mayalama sürecinde, mayalama sonrası bakterilerin üreme sıcaklığı olan 35-42 °C'nin 5-6 saat korunması gerektiği belirtilmiştir 4. İlk mayalanma oluştuktan sonra, yoğurdun tamamen oluşması için 12 saat 4 °C derecede buzdolabında bekletilmesi önerilir 4.
Sirke yapımında ise, sirke kokusu çıkmaya başlayana kadar (yaklaşık 40 gün) bekletilmesi gerektiği ifade edilmiştir 2.
Yoğurt ve sirke ile yapılan karışımların bekletilme süresi, karışımın türüne ve istenen sonuca göre değişiklik gösterebilir. En doğru bekletme süresi için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: