• Buradasın

    Yoğurt kavurma içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yoğurt kavurma içine çeşitli malzemeler eklenebilir, işte bazı örnekler:
    1. Biber Kavurması: Yoğurt soslu biber kavurması tarifinde, çarlıston, sivri ve kapya biberler kullanılarak hazırlanır 1.
    2. Et Kavurması: Yoğurtlu et kavurması tarifinde, kuşbaşı et ve yoğurt birlikte pişirilir 2.
    3. Tuzlu Yoğurt Kavurması: Hatay mutfağından bir tarif olan tuzlu yoğurt kavurması için, soğan, biber salçası ve zeytinyağı kullanılır 35.
    4. Yumurta Kavurması: Yoğurtlu yumurta kavurması tarifinde, çırpılmış yumurta ve yoğurt birlikte pişirilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yoğurt kavurması nasıl yapılır?

    Yoğurt kavurması iki farklı tarifle yapılabilir: 1. Yoğurt Soslu Biber Kavurma Tarifi: - Malzemeler: 300 g çarliston biber, 200 g sivri biber, 5 kapya biber, yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz. - Sosu için: 250 g süzme yoğurt, 2 diş sarımsak, yarım demet taze nane, 1 çay kaşığı kuru kekik, tuz. - Yapılışı: 1. Biberleri boyuna ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. 2. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin, üzerlerine tuzu serpin ve yağı gezdirin. 3. Sosu için tüm malzemeyi karıştırın. 4. Kızarttığınız biberleri düzgün bir şekilde servis tabağına üst üste yerleştirin ve en son sosunu döküp servis yapın. 2. Tuzlu Yoğurt Kavurması Tarifi: - Malzemeler: 1 adet kuru soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt, 1 yemek kaşığı biber salçası. - Yapılışı: 1. Kuru soğanı ufak küpler halinde doğrayın. 2. Orta boy bir tavada zeytinyağının içerisinde soğanları saydamlaşana kadar kavurun. 3. Soğanlar yumuşayınca salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. 4. Salçanın kokusu çıktıktan sonra tuzlu yoğurdu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika karıştırarak pişirin. 5. Hazırladığınız mezeyi dilerseniz üstüne maydanoz ekleyip, sıcak, ılık ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.