Buradasın
Yıldız anosonlu et nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yıldız anosonlu et pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Etlerin Hazırlanması: Etleri uzun uzun pişirmek için yanmaz yapışmaz kalın tabanlı bir çelik tencere veya döküm tencere kullanın 1. Etleri tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin, ardından kısık ateşe alın 1.
- Soğan Eklenmesi: Etler suyunu salıp çekince doğranmış soğanları ekleyin, bu hem ete yumuşaklık hem de aroma katacaktır 1.
- Marinasyon: Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik gibi baharatlarla eti marine edebilirsiniz 34. Bu işlem, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar 3.
- Pişirme: Et tamamen pişene kadar düşük ateşte yavaş yavaş pişirin 4. Yüksek ateşte etin dışı pişer, içi çiğ kalır ve lezzetini kaybeder 4.
- Servis: Etleri pişirdikten sonra yıldız anason ekleyebilirsiniz 5. Arzu ettiğiniz salata veya garnitür eşliğinde servis yapabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: