Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşilim tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 15 yaprak ıspanak 14
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 14
- 2 adet yumurta 14
- 1/2 su bardağı toz şeker 14
- 200 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş) 14
- 1/2 su bardağı irmik 14
- 1 paket vanilin 14
- 4 su bardağı un 14
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 14
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi 14
Şerbeti için:
Hazırlanışı:
- Ispanak yapraklarını iyice yıkayıp incecik doğrayın 1.
- Geniş bir kapta yumurtaları, şekeri ve sıvı yağı çırpın 1.
- Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın 1.
- Ardından irmik, vanilin, un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ederek, pürüzsüz bir hamur elde edin 1.
- Son olarak dövülmüş cevizleri de ekleyip karıştırın 1.
- Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
- Pişen tatlıyı fırından çıkarıp soğumaya bırakın 1.
- Bu sırada şerbetini hazırlayın: su ve şekeri tencereye koyup kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 4 damla limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın 1.
- Soğuyan tatlıyı şerbetle ıslatıp, dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: