Buradasın
Yengeç bacağı en güzel nasıl yenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yengeç bacağı en güzel şu şekilde yenebilir:
- Haşlama veya buharda pişirme: Yengeç bacakları haşlanarak veya buharda pişirilerek tüketilebilir 24. Kaynar suya tuz, defne yaprağı, sarımsak veya baharatlar eklenerek lezzetlendirilebilir 2.
- Yeme aşamaları:
- Bacakları koparma: Kollar ve bacaklar dikkatlice ayrılarak koparılır 2.
- Kıskaçları kırma: Kıskaçlardaki et, yengeç kıracağı veya mutfak çekici ile çıkarılır 2.
- Gövdeyi açma: Yengeci ters çevirip altındaki üçgen kapak açılarak iç kısmına erişilir 2. Gövde ikiye ayrılır ve iç organlar çıkarılır 2. Yeşilimsi ve gri kısımlar genellikle yenmez 2.
- Eti çıkarma: İnce bir çatal veya yengeç çatalı ile kabuğun içindeki et sıyrılır 2.
Yengeç etinin bozulmaması için pişirildikten sonra hemen tüketilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: