Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su, tüketilen katı gıdaların yumuşamasına, daha kolay parçalanmasına ve yemek borusundan mideye sorunsuz bir şekilde ilerlemesine katkı sağlar 12. Ayrıca, yemek sırasında su içmek, gıda maddelerinin sorunsuz bir şekilde taşınmasına yardımcı olarak şişkinlik ve kabızlığı önler 2.
Ancak, özellikle büyük porsiyonlarla yemek yedikten hemen sonra fazla miktarda su içmek, mideyi gereğinden fazla doldurabilir ve rahatsızlık hissine neden olabilir 4. Bu durum, mide duvarlarının gerilmesine ve sindirimin daha yavaş gerçekleşmesine yol açabilir 4.
Yemek sırasında su içmenin etkileri kişiden kişiye değişebilir. Herhangi bir sağlık sorunu veya özel beslenme gereksinimi durumunda, bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: