Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek sonrası yenebilecek meyveler, sindirimi kolay ve mideyi yormayan meyveler olmalıdır 1. İşte bazı öneriler:
- Elma 13. Lif açısından zengin olup sindirimi kolaylaştırır 1.
- Armut 1. Hafif tatlı bir meyve olup mideyi rahatlatabilir 1.
- Kavun ve karpuz 13. Su oranı yüksek olan bu meyveler, sindirim sistemini zorlamadan hafif bir atıştırmalık olabilir 1.
- Ananas 13. Sindirimi kolaylaştıran enzimler içerdiği için tercih edilebilir 1.
- Papaya 13. Sindirime yardımcı enzimler içerdiğinden, sindirim sistemini rahatlatabilir 1.
Bu meyveler bile yemek sonrası hemen değil, en az 30-60 dakika sonra tüketilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: