Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lifli beslenmede tüketilmesi önerilen bazı meyveler:
- Armut: Orta boy bir armutta yaklaşık 5,5 gram, 100 gramda ise 3,1 gram lif bulunur 12.
- Çilek: 1 kase taze çilekte yaklaşık 3 gram, 100 gramda 2 gram lif içerir 12.
- Avokado: 1 kase avokadoda 10 gram, 100 gramda 6,7 gram lif bulunur 12.
- Elma: Orta boy bir elma 4,4 gram, 100 gramda 2,4 gram lif içerir 12.
- Frambuaz (Ahududu): 1 kase frambuazda 8 gram, 100 gramda 6,5 gram lif bulunur 12.
- Muz: Orta boy bir muzda 3,1 gram, 100 gramda 2,6 gram lif bulunur 12.
- Portakal:
- İncir:
- Kuru erik:
Lif açısından zengin meyveleri tüketirken, doğal ve işlenmemiş olanları tercih etmek önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: