Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek paketlerinin muhafazası için aşağıdaki yöntemler önerilmektedir:
- Soğuk Zincir: Yemeklerin teslimattan sonra uygun koşullarda muhafazasını korumak müşterinin sorumluluğundadır 4. Yemekler buzdolabında muhafaza edilmeli, talimatlarına uygun olarak ısıtılmalı ve teslim alındığı tarihten itibaren tercihen aynı gün, aksi durumda teslimatla beraber en geç 1 gün içerisinde tüketilmelidir 4.
- Isı Uygulaması: Gıdalar, mikroorganizmaların öldürülmesi için yüksek sıcaklıklarda işlenebilir 23. Bu yöntem, cam kavanoz, şişe veya teneke kutular kullanılarak uygulanır 23.
- Dondurarak Muhafaza: Gıdalar -18°C'nin altında dondurularak daha uzun süre muhafaza edilebilir 23. Dondurulmuş gıdalar, soğuk zincir ile taşınmalıdır 23.
- Kurutarak Muhafaza: Gıdaların içindeki su miktarı azaltılır, böylece enzimlerin ve mikroorganizmaların çalışması engellenir 23. Bu yöntem, güneşte doğal olarak veya tesislerde yapay olarak uygulanır 23.
- Koruyucu Maddeler: Küf, bakteri ve mayaları öldüren veya faaliyetlerini engelleyen maddeler kullanılabilir 23. Tuz, sirke ve şeker gibi maddeler de koruyucu etki gösterir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: