Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaz ve kış elması olarak sınıflandırılabilecek bazı elma çeşitleri şunlardır:
- Yaz elmaları:
- Delbarestivale (Delcorf) 5. Ağustos sonundan itibaren toplanıp ekim-kasım ayına kadar saklanabilir 5.
- Helio 5. Ağustos başından eylül ayına kadar toplanıp yenebilir 5.
- Jamba 5. Ağustos başlarında toplanıp yenmeye hazırdır 5.
- Dülmen Gül Elma 5. Eylül ortasından itibaren hasat edilir, eylül-aralık ayları arasında tüketime uygundur 5.
- Kış elmaları:
- Gala 15. Eylül sonundan ekim başına kadar olgunlaşır, aralık sonuna kadar saklanabilir 5.
- Ateşli Kardinal 5. Ekim ortasından kasım başına kadar hasat edilir, kasım-şubat ayları arasında tüketilebilir 5.
- Golden Delicious (Altın Lezzetli) 5. Ekim ortasından sonlarına kadar hasat edilir, aralıktan itibaren tam aromasına ulaşır ve şubat ayına kadar saklanabilir 5.
- Cox Portakal 5. Orta irilikte, sarı kabuklu ve tatlı aromalı bir tada sahiptir 5.
Bazı elma çeşitleri ise hem yaz hem de kış meyvesi olarak değerlendirilebilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: