Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaz aylarında tüketilen erik türleri arasında şunlar bulunur:
- Yeşil erik (can erik, papaz eriği) 24. Hem tatlı hem ekşi bir lezzeti vardır, düşük kalorisi nedeniyle diyet menülerinde tercih edilir 24.
- Kırmızı erik 24. Sindirime faydalıdır, bağırsakları rahatlatır 24.
- Mor erik 2. Bol lif içerir, bağırsakları düzenler 2.
- Kuru erik 2. Bünyeye enerji verir, sindirime yardımcı olur, antioksidan bakımından zengindir 2.
Erik, yaz aylarında olgunlaşmaya başlar ve Eylül ayının sonlarına kadar tezgahlarda bulunabilir 3.
Erik tüketirken, her meyve gibi, dengeli bir şekilde tüketilmesi önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: