Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yayla soslu tavuk tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4-5 adet kemiksiz tavuk sarma (kalça) veya ızgaralık 15
- 2 yemek kaşığı tepeleme (yağlı) yoğurt 15
- 3-4 diş sarımsak 15
- 1 çay kaşığı silme toz şeker 15
- 1 yemek kaşığı salça 15
- 6 adet tatlı sivri biber
- Kekik, kimyon, karabiber, tuz 15
- Zeytinyağı 1
- Üzeri için 2 adet olgun domates 1
Yapılışı:
- Sarmalık tavuk etleri kuşbaşı doğranır ve biberler ince kıyılır 13.
- Tüm malzemeler karıştırılır ve bu karışımın lezzetli olması için 2 saat kadar dinlenmesi sağlanır 13.
- Fırın poşeti çok az unlanır ve karışım fırın poşetine doldurulur 13.
- Üzerine dilimlenmiş domatesler dizilir ve 185 C ısıda 35 dakika pişirilir 13.
- Pişen tavuklar poşet içinden bir servis tabağına boşaltılarak servis yapılır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: