Buradasın
Yalova termal kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföylü Yalova Kebabı Tarifi:
Malzemeler:
- 20 gr kaşar 12
- 150 gr kemiksiz kuzu eti 12
- 1 adet orta boy domates 12
- 1 diş sarımsak 12
- 1 adet sivri biber 12
- 2 adet taze soğan 12
- 50 gr soya sosu 12
- 2 adet defneyaprağı 12
- 60 gr milföy hamuru 12
- Yeterince tuz, kimyon, karabiber 12
Yapılışı:
- Kemiksiz kuzu eti jülyen usulü doğranır ve teflon tavada yağsız sote edilir 13.
- Et suyunu çekince tereyağı ilave edilir 13.
- Soğan, biber ve domates de jülyen doğranarak ete eklenir 13.
- Diğer malzemeler de eklenerek yavaş ateşte iyice demlendirilir 13.
- Milföy yuvarlak tabak biçiminde açılır, kıyısı kıvrılır ve fırında pişirilir 13.
- Piştikten sonra servis tabağına alınarak sote yapılmış kebap milföyün içine konulur, üzerine kaşar serpilip servis edilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: