Buradasın
Yağ şişesi nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağ şişesi aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:
- Koyu renkli cam: Zeytinyağı gibi yağlar, ışık ve sıcaklık gibi dış etkenlerden kolayca etkilenebilir 14. Bu nedenle, şişe koyu renkli camdan yapılmış olmalıdır 14.
- UV filtresi: Bazı şişeler, güneş ışınlarının zararlı etkilerini daha da azaltmak için UV filtresi ile kaplanmış olabilir 1.
- Sıkıca kapanan kapak: Hava ve nemin içeri girmesini önlemek için kapak sıkıca kapatılmalıdır 1.
- Dozajlık özelliği: Özellikle zeytinyağı gibi yağlar için, şişede dozajlık özelliği bulunabilir 1.
- Asitlik derecesi ve üretim tarihi etiketi: Şişede, içerisindeki yağın asitlik derecesini ve üretim tarihini gösteren bir etiket bulunmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: