Gerçek şnitzel yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 1 adet tavuk göğsü (kişi başı 1 adet) - 1,5 su bardağı galeta unu - 1 su bardağı un (çok amaçlı un) - 3 adet yumurta - 1-1,5 su bardağı sıvı yağ Yapılışı: 1. Tavuk göğsünü bıçakla inceltin. 2. Yumurtaları geniş bir kap içine kırıp kekik, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ekleyerek çırpın. 3. İncelttiğiniz tavuk göğsünü önce una, sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın. 4. Tavuk göğsünün üzerine hafifçe vurarak galeta ununun ete iyice yapışmasını sağlayın. 5. Tavaya sıvı yağı alıp iyice kızdırın. 6. Tavukları önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. 7. Servis tabağına alıp isteğe göre limon dilimleri ve tereyağı ile servis yapın. Ayrıca, şnitzel fırında, fritözde veya mikrodalgada da pişirilebilir.