Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vanilya çubuğundan özüt yapmak için gerekli malzemeler:
- 3-4 adet vanilya çubuğu 5;
- 1 su bardağı (250 ml) kaliteli votka (alternatif olarak rom veya bourbon da kullanılabilir) 5;
- kapaklı, karanlık renkli cam şişe veya kavanoz 5.
Yapılışı:
- Vanilya çubuklarının hazırlanması: Vanilya çubuklarını boyuna ikiye kesin, ancak tamamen ayırmayın 135.
- Şişenin hazırlanması: Vanilya çubuklarını ve tohumları şişeye veya kavanoza yerleştirin 5. Çubukların tamamen sıvıya batması için gerekirse daha küçük parçalara bölün 5.
- Alkolün eklenmesi: Vanilya çubuklarının üzerine votka, rom veya bourbon dökün 5.
- Bekleme süreci: Şişenin kapağını sıkıca kapatın ve oda sıcaklığında, karanlık bir yerde en az 8 hafta bekletin 35. 6 aya kadar bekletmek, daha güçlü bir aroma elde edilmesini sağlar 5.
- Karıştırma: İlk birkaç hafta her gün, sonrasında ise haftada bir şişeyi hafifçe çalkalayın 5.
Vanilya özütü, alkol içeriği nedeniyle uzun süre bozulmadan saklanabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: