Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vanilya çubuğundan özüt yapmak için gerekli malzemeler:
- 3-4 adet vanilya çubuğu 5;
- 1 su bardağı (250 ml) kaliteli votka (alternatif olarak rom veya bourbon da kullanılabilir) 5;
- Kapaklı, karanlık renkli cam şişe veya kavanoz 5.
Yapılışı:
- Vanilya çubuklarını kesme tahtasına koyup keskin bir bıçakla boyuna ikiye kesin 5.
- Çubukların içindeki tohumları sıyırın ve şişeye ekleyin 5.
- Şişeye vanilya çubuklarının üzerine votkayı dökün 5.
- Şişenin kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında, karanlık bir yerde saklayın 5.
- İlk birkaç hafta boyunca, şişeyi her gün hafifçe çalkalayın 5. Daha sonra haftada bir kez çalkalamak yeterli olacaktır 5.
- Vanilya özütü, en az 8 hafta boyunca demlenmelidir 5. Ancak, 6 aya kadar bekletirseniz, daha güçlü ve zengin bir vanilya aroması elde edersiniz 5.
- Özütü süzerek cam bir şişeye aktarın 4. Artık kullanıma hazır olacaktır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: