Beyaz Çikolatalı Van Stapele Kurabiyesi Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1/2 su bardağı esmer şeker - 1/2 su bardağı toz şeker - 125 gram tereyağı (yumuşak) - 1 adet yumurta - 1 su bardağı (1 yemek kaşığı eksik) un - 2 yemek kaşığı kakao - 1/2 çay kaşığı karbonat - 1/2 çay kaşığı tuz - 2 paket sütlü çikolata - 2 paket beyaz çikolata Yapılışı: 1. Esmer şeker, beyaz toz şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir kaba alın. 2. Bir mikserle rengi açılıp krema kıvamına gelene kadar 3-4 dakika çırpın. 3. Yumurtayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. 4. Un, kakao, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırıp tereyağlı karışıma ekleyin. 5. Bir spatula veya tahta kaşık yardımıyla karıştırın. 6. Küçük küçük doğradığınız sütlü çikolatayı ekleyin ve hamuru 10 dakika buzdolabında dinlendirin. 7. Hamuru 12 eşit parçaya ayırın. 8. Her bir parçayı ikiye bölerek elinizle düzleştirin. 9. Ortasına beyaz çikolata parçasını yerleştirin, üzerini kapatarak dikkatlice yuvarlayın. 10. Tüm kurabiyeleri bir fırın tepsisine dizin. 11. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 14 dakika pişirin. 12. Tepsiyi fırından çıkarınca kurabiyeleri dokunmadan 5-10 dakika soğutun. 13. Sıcak veya soğuduğunda tüketebilirsiniz.