Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz Çikolatalı Van Stapele Kurabiyesi Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı esmer şeker 12
- 1/2 su bardağı toz şeker 12
- 125 gram tereyağı (yumuşak) 12
- 1 adet yumurta 12
- 1 su bardağı (1 yemek kaşığı eksik) un 12
- 2 yemek kaşığı kakao 12
- 1/2 çay kaşığı karbonat 12
- 1/2 çay kaşığı tuz 12
- 2 paket sütlü çikolata 12
- 2 paket beyaz çikolata 12
Yapılışı:
- Esmer şeker, beyaz toz şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir kaba alın 12.
- Bir mikserle rengi açılıp krema kıvamına gelene kadar 3-4 dakika çırpın 12.
- Yumurtayı ekleyip 1 dakika daha çırpın 12.
- Un, kakao, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırıp tereyağlı karışıma ekleyin 12.
- Bir spatula veya tahta kaşık yardımıyla karıştırın 12.
- Küçük küçük doğradığınız sütlü çikolatayı ekleyin ve hamuru 10 dakika buzdolabında dinlendirin 12.
- Hamuru 12 eşit parçaya ayırın 12.
- Her bir parçayı ikiye bölerek elinizle düzleştirin 12.
- Ortasına beyaz çikolata parçasını yerleştirin, üzerini kapatarak dikkatlice yuvarlayın 12.
- Tüm kurabiyeleri bir fırın tepsisine dizin 12.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 14 dakika pişirin 12.
- Tepsiyi fırından çıkarınca kurabiyeleri dokunmadan 5-10 dakika soğutun 12.
- Sıcak veya soğuduğunda tüketebilirsiniz 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: