Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Van Özalp pastası yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 3 yumurta 2
- 1 su bardağı yoğurt 2
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 2
- 1 su bardağı toz şeker 2
- 1 paket kabartma tozu 2
- 1 çay kaşığı toz tarçın 2
- 1/2 çay kaşığı öğütülmüş karanfil 2
- 4 su bardağı un 2
- 80 gr kuru üzüm 2
- 80 gr kıyılmış ceviz 2
Yapılışı:
- Fırını önceden 160-170 C ısıtın 2.
- Bir kaseye şekeri, yumurtayı ve eritilmiş tereyağını ekleyin 2. Şeker eriyene kadar çırpın 2.
- Ayrı bir kapta yoğurt ve kabartma tozunu karıştırın ve kabartma tozu köpürüp tamamen eriyene kadar çatalla karıştırın 2.
- Yoğurt ve kabartma tozu karışımını içinde şeker, yumurta ve yağ olan kaseye ekleyin 2. El çırpma teli veya elektrikli mikser kullanarak iyice çırpın 2.
- Başka bir kapta un, öğütülmüş tarçın, karanfil, kuru üzüm ve doğranmış cevizleri ekleyin 2. Tahta kaşıkla karıştırın 2.
- Un karışımını sıvı karışıma azar azar çırparak ekleyin 2. Malzemeler tamamen birleşene ve karışım kalın bir hamur gibi pürüzsüz olana kadar karıştırın 2.
- Bu hamuru yağlı kağıt konulmuş tepsiye kaşıkla dökün ve fırına bağlı olarak 45-60 dakika pişirin 2.
- Van Özalp pastasını çıkarmadan önce tamamen soğumaya bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: