Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vakumlu poşetlerde gıdaların dayanma süresi, gıda türüne göre değişiklik gösterir:
- Çiğ gıdalar: Buzdolabında 2 hafta bozulurken, vakumlu paketleme ile 4 ila 8 ay taze kalabilir 1.
- Pişmiş gıdalar: Buzdolabında 3 güne kadar dayanırken, vakumlu paketleme ile bu süre 2 haftaya kadar uzatılabilir 13.
- Kurutulmuş ürünler: Vakumlu paketleme, un, şeker, pirinç ve makarna gibi malzemelerin son kullanma tarihini 6 aydan 2 yıla kadar uzatabilir 1.
- Donmuş gıdalar: Vakumla kapatılmış et, kümes hayvanı ve balık, dondurucu yanıklarına maruz kalmadan 3 yıla kadar taze kalabilir 1.
Gıdaların vakumlandıktan sonra bozulmaması için, depolama sırasında renk değişikliği veya hoş olmayan koku gibi belirtiler gözlemlendiğinde imha edilmeleri önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: