Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vakumlu saklama, yiyeceklerin oksijenle temasını keserek bakterilerin üremesini yavaşlatır, ancak bakterileri tamamen yok etmez 24. Bu nedenle, vakumlanan gıdaların buzdolabında veya dondurucuda saklanması gereklidir 2.
Ayrıca, vakumlu poşetlerin sızdırmazlık kontrolü yapılmalı ve poşetlerde oluşabilecek küçük delikler, vakumlamanın etkinliğini azaltarak bakterilerin gıdalara girmesine neden olabilir 2.
Vakumlu poşetlerin, özellikle et ve balık gibi gıdaların vitamin ve mineral değerlerini koruduğu, gıda israfını önleyerek sağlıklı beslenmeye katkıda bulunduğu belirtilmektedir 5.
Gıda saklama yöntemleri ve ürün güvenliği konusunda kesin bilgi almak için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: