Buradasın
Uzman kasap İzmir köfte nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uzman Kasap İzmir Köfte Tarifi ve Pişirme Yöntemi:
Malzemeler:
- 500 gram dana kıyma 13
- 3 dilim (ince) bayat ekmek içi 1
- 1 adet (küçük) kuru soğan 1
- 1 adet yumurta 13
- 3 adet (orta) domates 1
- 3 adet (orta) yeşil sivri biber (acı) 1
- 2 çorba kaşığı bitkisel sıvı yağ çeşitleri 1
- 1 çorba kaşığı salça çeşitleri 1
- 2 su bardağı (200 ml lik) su 1
- 1 bıçak ucu tuz (iyotlu) 1
- 0.5 tatlı kaşığı karabiber 1
Hazırlanışı:
- Kıymayı, yumurtayı, ekmek içini, tuzu, karabiberi ve rendelenmiş soğanı bir kaba koyup karıştırarak yoğurun 1.
- Köfte hamurundan 24 adet uzun köfteler hazırlayın 1.
- Diğer tarafta, sığ bir tencereye yağı ve salçayı koyup pişirin 1.
- Üzerine suyu koyun ve kaynatın 1.
- Kaynayan suya köfteleri, dizdikten sonra yuvarlak kesilmiş domatesleri ve iki-üç parçaya kesilmiş biberleri yerleştirin 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin 1.
- Köfteler pişince tabaklara dağıtıp servis edin 1.
Pişirme Önerisi: İzmir köfteyi fırında pişirmek için, köfteleri ve patatesleri kızarttıktan sonra fırın kabına dizip, üzerine salçalı su karışımını gezdirerek 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: